Babydragen

Het dragen van je baby is een intieme en fijne manier om je kindje bij je te hebben. Het stimuleert bovendien hechting, vermindert krampjes en werkt bevorderend bij reflux. Daarbovenop is het ook erg praktisch! Je hebt namelijk je beiden handen vrij om wat klusjes in huis te doen, boodschappen te doen, te eten,… . 

Er zijn verschillende manieren om je baby, peuter of kleuter te dragen. Bijvoorbeeld met een draagdoek, mei tai, half buckle of draagzak. Op de buik, op de heup of op de rug. Hierbij wordt zowel naar het comfort van de drager als het kindje gekeken. 

Tijdens een draagconsult krijg je allerhande tips, onderbouwd advies en oefenen we samen een draagsysteem naar keuze. 

Je kan bij mij terecht voor volgende systemen in de vingers te krijgen:

elastische draagdoek

– geweven draagdoek

– mei tai

– Ring Sling

– half buckle

Heb je vragen omtrent draagzakken? Ik kan samen met jou kijken of jouw draagzak geschikt is voor jou en jouw kindje. Heb je specifiekere vragen of zoek je een draagzak, verwijs ik je graag door naar collega-draagconsulenten.

In voorjaar 2020 volgde ik een opleiding tot draagconsulente. Ondertussen heb ik de basisopleiding afgerond en zal binnenkort de ‘opleiding tot gevorderde draagconsulente’ volgen bij die Trageschule. Hierna volgt een ‘certificeringscursus’. Ik streef ernaar dit jaar mijn certificaat te behalen, uiteraard moet ik rekening houden met het coronavirus. 

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? 

Je stuurt een mailtje naar jane@vita-nova.be met je gegevens zoals naam, adres, telefoonnummer en leeftijd van je kindje in. Hierna  kan ik jou bellen en spreken we verder af. Consulten kunnen op de praktijk plaatsvinden of bij jou thuis. Ik breng zelf een draagpop mee zodat je eerst hiermee kan oefenen. Als je zelf al een draagdoek/ draagsysteem hebt, mag je deze meebrengen. Ben je meer zoekende naar jouw manier van dragen, dan zoeken we samen naar een fijne manier. Een draagconsult vergt wat concentratie, zowel voor jou als mezelf, daarom vraag ik om iemand te voorzien die zich kan bezighouden met je kindje wanneer we eerst oefenen met de draagpop. Vanaf je het onder de knie hebt, is het de beurt aan je kindje. Zo kunnen we samen op een ongestoorde, kwalitatieve manier te werk gaan.

Als draagconsulente werk ik niet regiogebonden, wat we als vroedvrouw wel doen. Dus ook als je niet binnen de werkregio van Vita Nova woont, kan je bij mij terecht voor een draagconsult.

Ik reken voor een draagconsult €45/uur. Cash te betalen of via een bankapp tijdens het consult. 

Ik ben lid van draagconsulenten Vlaanderen. Neem gerust een kijkje op de website. Www.draagconsulenten.be 


NIEUW: INFOAVOND BABYDRAGEN

Deze infoavond is bedoeld voor zwangeren of jonge ouders die graag willen beginnen met babydragen.

// Waar kan je je aan verwachten?

Een interactieve avond vol info, weetjes en heel veel draagdoeken en draagzakken. Wat kom je deze avond onder andere allemaal te weten?
• Hoe je baby dragen op een ergonomische en veilige manier. Voor zowel jij als je kindje.
• Wanneer starten met dragen. Buikdragen, heupdragen, rugdragen.
• Voordelen en onderbouwd advies van dragen.
• Een tal van doeken en dragers worden live getoond. Zo leer je de verschillen en eigenschappen kennen.
• Do en don’ts van babydragen.
• Verzamel al je vragen zodat deze zeker beantwoord worden.
• Wil je graag je baby leren dragen of je draagzak afstemmen? Dan kan je nu je draagconsult boeken. Deze avond is louter informatief.

// Praktische info

De infoavond vindt plaats op de praktijk van Vita Nova, Parklaan 85 te Sint-Niklaas. Vanaf 18u45 gaan de deuren open, om 19u gaan we van start. Rond 20u30 ronden we de avond af.

Indien de coronamaatregelen het toelaten, wordt er een drankje en hapje aangeboden.

Indien je zelf over een draagdoek-of draagzak bezit, mag je deze gerust meenemen.

Inschrijven via jane@vita-nova.be.

In de week voor de infoavond mag je nog een mail verwachten met alle praktische info op een rijtje.

Voor deze infoavond betaal je €18 per koppel. Op voorhand over te schrijven op het rekeningnummer BE60 7340 4860 3170 met vermelding van ‘naam en infoavond’.