Gwen De Backer

Toen ik in 2009 aan mijn Bachelor in de vroedkunde begon, wist ik meteen dat ik de juiste studiekeuze gemaakt had.

In 2012 ging ik op Erasmus naar Modena (Italië) samen met collega Iris (toen nog collega-studente). Hier deden we zeer veel werkervaring op!

Ik merkte hier pas echt hoe belangrijk de taak van de verloskundige wel is. We droomden van zelfstandig werken in een vroedvrouwenpraktijk. Een omgeving waar je dicht bij de mensen staat, waar je een vertrouwensrelatie kan opbouwen, een hele zwangerschap kan opvolgen, waar je bevallingen zelfstandig kan uitvoeren en waar je de mensen na de bevalling nog niet meteen moet loslaten maar in de thuissetting nog op huisbezoek kan gaan. Dat totaalplaatje wou ik me graag eigen maken.

Sinds ik werk bij Vita Nova deed ik een opleiding Shantala babymassage (2014) en de cursus Farmacologie voor vroedvrouwen (2015) om medicatie te kunnen voorschrijven.

In 2018 werd ik trotse mama van Marilou en in mei 2021 werd Rosalie geboren. Ik ben er dan ook even tussenuit van mei tem dec 2021.