Jane Colaes

Hallo! Mijn naam is Jane. En voor diegenen die het niet goed weten, je spreekt het uit op z’n vlaams. 🙂

Ik heb mijn studies in Sint-Niklaas gedaan, samen met vriendin/collega Liesl. Voor mij was vroedkunde geen roeping zoals je van anderen hoort, maar de passie en de liefde voor het vak is stilletjesaan gegroeid en versterkt doorheen de studies.

In mijn laatste jaar kreeg ik de kans om drie maanden stage te lopen in Zwitserland. Op mijn eentje trok ik naar het bizarre land om daar eens van de verloskunde te proeven. Ik heb mijn ogen open getrokken de eerste dagen, maar vooral, super veel bijgeleerd. Een andere manier van aanpak, een ander standpunt als vroedvrouw innemen, andere verantwoordelijkheid en daar bovenop het Zwitsers Duits nog. Ervaringen waar ik nog steeds graag naar terugblik en die nog steeds een plek in mijn hart hebben veroverd. Genoeg sentimenteel gedoe!

Na mijn studies, die ik eindigde in september 2018, ben ik direct beginnen werken als verpleegkundige in een ziekenhuis in Antwerpen, daar maakte ik deel uit van de mobiele equipe. Met andere woorden stond ik bijna iedere dag op een andere dienst. Een uitdaging, maar dat maakte me wel flexibeler, sociaal sterker en gaf me wel wat zelfvertrouwen.

Komt dat goed uit dat deze kwaliteiten ook heel erg belangrijk zijn als zelfstandige vroedvrouw!

Ongeveer 2 maanden nadat ik ben beginnen werken in het ziekenhuis, zag ik de vacature voor zelfstandige vroedvrouw bij Vita Nova. Ik heb letterlijk geen seconde getwijfeld en ben er volop voor gegaan. Na (wat leek) een lange periode kregen zowel Liesl als ik te horen dat we hun team mochten vervolledigen. Ik moet jullie niet beschrijven wat voor vreugdesprongen dat teweeg bracht.

Wij als ‘verse’ collega’s kunnen op heel veel steun en begeleiding van Iris, Gwen en Hilde rekenen. Al vind ik dat ik zelf ook al enorm gegroeid ben de voorbije periode. Ik leer nog iedere dag iets nieuws bij en voel dat dit echt wel mijn ding is. Never too old to learn, mooi motto!

Wat ik graag nog wil doen is een ander verhaal. Ik ben enorm geïnteresseerd in draagdoeken en baby’s dragen. Ik heb hier al een cursus van één dag voor gevolgd maar wil me hier graag nog verder in verdiepen. Dit is de eerste to do op mijn lijst, en hoe cliché het ook mag zijn, zeker niet de laatste!