Jane Colaes

Mijn naam is Jane. Voor diegenen die twijfelen, je spreekt het uit op z’n Vlaams. 
Ik studeerde in Sint-Niklaas, samen met mijn vriendin/collega Liesl. Voor mij was vroedkunde geen roeping zoals je van anderen hoort, maar de passie en de liefde voor het vak is stilletjesaan gegroeid en versterkt doorheen de studies.

In mijn laatste jaar kreeg ik de kans om drie maanden stage te lopen in Zwitserland. Op mijn eentje trok ik naar daar om van de verloskunde te proeven. Ik heb mijn blik daar kunnen verruimen met een andere aanpak, een ander standpunt als vroedvrouw, de verantwoordelijkheid als vroedvrouw die anders wordt ingevuld en daarbovenop heb ik een poging gedaan om het Zwitsers Duits onder de knie te krijgen. 

Na mijn studies, die ik voltooide in september 2018, ben ik beginnen werken als verpleegkundige in een Antwerps ziekenhuis. Daar maakte ik deel uit van de mobiele equipe. Een uitdaging, maar dat maakte me wel flexibeler, sociaal sterker en zorgde voor een extra portie zelfvertrouwen. 

Komt dat goed uit dat deze kwaliteiten ook heel erg belangrijk zijn als zelfstandige vroedvrouw!

Niet veel later zag ik de vacature voor zelfstandige vroedvrouw bij Vita Nova.  Na (wat leek) een lange periode kregen zowel Liesl als ik te horen dat we hun team mochten vervolledigen. Sinds december 2018 werk ik bij Vita Nova, de eerste twee jaar onder supervisie van de meer ervaren collega’s Hilde, Gwen en Iris.


Verder heb ik mij ook bijgeschoold tot gecertificeerde draagconsulente. Je kan bij mij terecht met alle draagvragen. Via een privé draagconsult kan ik je een knoop aanleren of je baby in een draagzak leren dragen, zodat dit zowel voor jou als jouw kindje op een veilige, ergonomische manier kan gebeuren. Ik geef ook infoavonden en workshops rond babydragen.

In oktober ’21 startte ik met het postgraduaat ‘perinatale coach’.