Liesl Ost

In 2014 besliste ik om vroedkunde te gaan studeren, maar ik wist al veel langer dat ik vroedvrouw wilde worden.

Toen ik 7 jaar oud was kreeg ik er een broertje bij. Als klein meisje ben je op dat moment meestal enkel bezig met de baby, maar de vroedvrouw op de kamer is mij steeds bijgebleven.


Tijdens mijn opleiding liep ik verschillende stages in ziekenhuizen over heel het Waasland en af en toe ook daarbuiten. Alhoewel ik het vroedvrouwenwerk heel erg graag deed, miste ik iets. Toen ik stage liep bij een zelfstandige vroedvrouwenpraktijk in mijn laatste jaar wist ik het: de intieme band met de mensen die je opbouwt. In het ziekenhuis zie je mensen hooguit 5 dagen, waar je in de thuiszorg een echte vertrouwensrelatie kan opbouwen. Diverse nieuwe mensen leren kennen met elk hun eigen verhaal en achtergrond is wat ik zo graag doe.
in 2018  begon ik te werken als thuisverpleegkundige, al meer in de richting van wat ik uiteindelijk wilde doen. Als vroedvrouw is het momenteel niet eenvoudig om werk te vinden. Reeds op mijn eerste werkdag kwam de vacature van Vita Nova online. Alsof het zo moest zijn! Ik heb dan ook niet getwijfeld om meteen te solliciteren.


Ik ben als kersverse vroedvrouw, in december 2018, in een fantastisch team terechtgekomen, stuk voor stuk toppers van vroedvrouwen. In de afgelopen jaren heb ik al enorm veel mogen bijleren en mezelf kunnen ontplooien als de vroedvrouw die ik wil zijn.


Ik ben heel erg dankbaar voor de kans die ik gekregen heb, en grijp deze elke dag met beide handen! Ooit vind je de job van je leven 🙂


In 2021 behaalde ik het postgraduaat lactatiekunde op de Arteveldehogeschool. Samen met Hilde heeft Vita Nova dan twee lactatiekundigen in het team!